Havrekjeks med yoghurtdryss - Kinsarvik Naturkost

Havrekjeks med yoghurtdryss

Middels
20 minutter
24 porsjoner
Ta med hjemmelagde havrekjeks med deilig yoghurtdryss ut på tur! Populært hos både store og små. Prøv oppskriften med forskjellige nøtter eller raspet gulrot for variasjon i smaken.
Ingredienser 100 g havregryn
200 g smør
125 g Sukrin Gold
125 g brunt sukker
2 egg
350 g hvetemel
1 ts natron
1 klype salt
1 ts vaniljeekstrakt
Hakkede nøtter - valnøtter, peanøtter osv.
Tørket frukt - gojibær, tørket blåbær, tranebær
Slik gjør du

1. Rist havregryn i en stekepanne så de får litt farge. La de avkjøles på en tallerken.

2. Bland sukker og smør i en bolle til det blir kremaktig. Rør inn et egg om gangen. 

3. Sikt hvetemel og natron i en annen bolle og ha i de andre tørre ingrediensene. Om du tar med nøtter kan du blande det inn nå.

4. Tilsett det tørre i smørblandingen sammen med vaniljesukker og bland godt sammen.

5. På melet bakebord triller du deigen til en pølse. Del opp i ca. 24 biter, alt etter hvor store kjeks du ønsker. 

6. Trill til kuler og legg på et eller to bakepapirkledd stekebrett. 

7. Stekes ved ca 175°C i ca. et kvarter til kjeksene er gyldenbrune.

8. La de hvile litt på stekebrettet, før du avkjøler på en rist.

9. Ha yoghurten i en stor bolle og bland inn smeltet smør/kokosnøttolje. Tilsett melis og visp til alt er blandet. Dekk skålen og la det sitte mens kjeksene avkjøler seg. 

10. Bruk en skje for å drysse yoghurtmiksen over kjeksene, eller dypp i om du ønsker å dekke kjeksene. 

11. La kjeksene avkjøles før spising. Oppbevares best i en tett boks i noen uker.

Flere artikler

Vegansk umami jackfruit burger - Kinsarvik Naturkost
Jackfrukt egner seg utmerket til vegansk kjøtterstatning. Det er nøytral på smak om det spises rå, men her har vi laget en umami burger! Nam!