Deilige sjokoladekjeks uten raffinert sukker - Kinsarvik Naturkost

Deilige sjokoladekjeks uten raffinert sukker

Enkel
25 minutter
12 porsjoner
Det er lite som slår nystekte sjokoladekjeks! Denne oppskriften har vi laget helt uten raffinert sukker, så man kan nyte med god samvittighet.
Ingredienser 40 g Sukrin Gold
70 - 100 g økologisk, rå sjokolade
Dette har du kanskje hjemme 150 g hvetemel
50 g havregryn
1,5 ts bakepulver
1 ts vaniljeekstrakt
Et dryss havsalt
Ferskvarer 1 egg
100 g smør
Slik gjør du

1. Start med å sette ovnen på 180 grader.

2. Bland sammen hvetemel, havregryn og bakepulveret i en bolle og sett til side. I en annen skål rører du sammen smeltet smør og sukker, og tilsetter egget og vaniljeekstrakten.

3. Hell blandingen over det tørre, litt om gangen. Tilsett ca. 50 g hakket sjokolade.

4. Ta frem et bakebrett med bakepapir, og bruk gjerne to skjeer til å lage kuler på samme størrelse. Husk å bruke opp resten av sjokoladen - den kan du strø over og presse litt inn i deigen.

5. Kjeksene skal steke i ca. 15 minutter til de blir gyldenbrune og sjokoladen på toppen har smeltet! La de avkjøles på rist, og for ekstra smak kan du strø litt Maldonsalt over før servering!

Flere artikler

Proteinrike vafler - Kinsarvik Naturkost
Hva med vafler til neste kaffebesøk? Du har sikkert en favorittoppskrift, men denne variasjonen er rik på proteiner og kan lett lages gluten-, sukker- og melkefri.
Kremete cashewnøttsmør på 1-2-3! - Kinsarvik Naturkost
Lag ditt egent cashewnøttsmør med bare fire ingredienser! Ha på brødskiven, knekkebrød, vafler og pannekaker, samt topping på havregrynsgrøt. Også kjempegodt som dipp til frukt og bær.