Chiasyltetøy - Kinsarvik Naturkost

Chiasyltetøy

Enkel
25 minutter
porsjoner
Chiafrø er rike på kostfiber, protein, sunne fettsyrer og kalsium, og kan brukes til så mangt. Prøv denne enkle oppskriften på chiasyltetøy, perfekt på brødskiven, som topping på havregrøt og i bakst.
Ingredienser 200 g bringebær (fryst)
1 ss agavesirup
3 ss chiafrø
3 ss vann
Slik gjør du

6.

1. Ha vannet og bringebærene i en gryte på lav varme i 5-10 minutter, rør jevnlig.

2. Når bærene har tint kan du tilsette chiafrøene. Rør godt til frøene har fordelt seg.

3. Ta deretter gryten av platen. Tilsett agavesirup om du ønsker et søtere syltetøy. 

4. Ha syltetøyet over i et glass, og la det stå i minst 15 minutter slik at det tykner.

5. Kan oppbevares i en tett beholder i kjøleskapet, minst en uke. 

Tips

Chiafrø er ofte kjent som spansk salvie. Chia kan hjelpe fordøyelsen, øke energi samt støtte immunforsvaret.

Flere artikler

Saftis av gulrot og appelsin - Kinsarvik Naturkost
Denne oppskriften på saftis kan du lage hjemme i din egen fryser. Denne isen kan du nyte med god samvittighet.
Granola yoghurtis - Kinsarvik Naturkost
Bytt ut frokostblandingen med granola yoghurtis. Perfekt til helgefrokosten eller om du har lyst på noe godt, men sunt!