Saftig glutenfritt bananbrød - Kinsarvik Naturkost

Saftig glutenfritt bananbrød

Enkel
55 minutter
1 porsjon
Her kommer oppskrift på saftig glutenfritt bananbrød som smaker utrolig godt til kaffen (og så er det sunt i tillegg!). Det er ikke alltid like lett å få brukt opp bananene før de blir brune, men den gode nyheten her er at jo brunere bananene er, jo søtere blir brødet!
Ingredienser 125 g glutenfri havregryn
100 g mandelmel
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ss kokosolje (smeltet)
1 ts bakepulver
3 modne bananer (ca. 250 g)
En klype salt
100 g naturell yoghurt
3 egg (middels str)
Ekstra: 1 - 3 ss honning
Ekstra: revet mørk sjokolade
Slik gjør du

1. Sett ovnen på 175 grader.

2. Ha alle ingrediensene unntatt toppingen og evt. revet sjokolade i en blender. Kjør til alt er blandet godt sammen og den har en glatt konsistens.

3. Forbered brødformen og ha litt smeltet kokosolje på sidene og i bunn har du bakepapir. Hell oppi deigen. Om du ønsker en banan til pynt på toppen som vi har gjort, skjærer du denne opp og har på toppen.

4.Stek på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter.

5. La bananbrødet avkjøle seg i formen eller på en rist.

Flere artikler

Mangolassi - indisk yoghurtdrikk med gurkemeie - Kinsarvik Naturkost
Mangolassi er en krydret, yoghurtbasert drikk som stammer fra India. Det er veldig populært i de varmere månedene og spesielt godt etter et sterkt krydret måltid.   Denne oppskriften inneholder gurkemeie, ingefær, sitron og svart pepper, noe som gjør den svært næringsrik.
Sunnere muffins med blåbær - Kinsarvik Naturkost
Proteinrike, grove muffins er like godt i matpakken som til turmat. Denne oppskriften kan du justere og inkludere bær/nøtter og hva du vil.