Raw-kake med frosne bær - Kinsarvik Naturkost

Raw-kake med frosne bær

Middels
40 minutter
10 porsjoner
Superlett, velsmakende og forfriskende vegansk rå kake med bær! Denne kaken kan oppbevares i fryseren i opptil to uker, så den kan lett forberedes i god tid før besøk. Oppskriften kan tilpasses din smak, så bytt gjerne jordbærene med bringebær, blåbær eller bjørnebær om du foretrekker det.
Ingredienser 85 g pekannøtter
35 g valnøtter
6 store dadler
20 g kokosflak
Klype salt
Slik gjør du

1.Bløtlegg cashewnøttene i minst 2 timer (i kokende vann).

2.Puls nøttene til du får en grov blanding. Ha i resten av bunn-ingrediensene og puls til alt blandes godt sammen (du vil enda ha noen småbiter, det skal ikke være helt glatt).

3. Ha blandingen i en kakeform og press ned med fingrene for å pakke den jevnt utover bunnen.

4. Skyll cashewnøttene i kaldt vann og ha i en blender med resten av ingrediensene til fyllet. Kjør til du får en jevn og kremaktig konsistens. Skap ned sidene etter behov.

5. Hell over bunnen og sett inn i  fryseren.

6. Kombiner ingrediensene i en blender og kjør til du får ønskelig konsistens (den kan godt være helt glatt, eller ha noen biter i den). 

7. Sørg for at jordbærfyllet har stivnet litt før du heller jørdbærfyllet oppå. Dette sørger for at du får to fine lag oppå bunnen.

8. Dekk med plastfolie og ha i fryseren i 4 - 6 timer.

9. Når du er klar til å servere har du kaken i romtemperatur i ca 10 - 15 minutter. Rester kan fryses i opptil 2 uker.

Flere artikler

Gulrotkake med kremostglasur & marsipan - Kinsarvik Naturkost
En deilig og saftig gulrotkake med lett og frisk kremostglasur og deilige marsipangulrøtter! Denne oppskriften er perfekt i påsken og jul, og vil garantert bli en favoritt hos dem du kan dele den med!
Mango-ispinner med granola - Kinsarvik Naturkost
Vegansk mango- og kokosnøtt-ispinner med sprø granola kan lett bli en sommerfavoritt blant store og små. Oppskriften kan lett justeres til å inkludere dine (eller barnas) favorittfrukter.