Hjemmelaget mandelsmør - Kinsarvik Naturkost

Hjemmelaget mandelsmør

Enkel
30 minutter
20 porsjoner
Mandelsmør er laget av mandler, så det inneholder sunt fett, protein og mineraler, og det kan lett være en del av et sunt kosthold.
Ingredienser 375 g mandler
1/4 ts salt
Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 180°C

2. På et bakepapirkledd stekebrett fordeler du ut halve mandlene. Sett i ovnen i 15 minutter og rist noen ganger underveis.

3. La mandlene avkjøles til de kan håndteres. Overfør til en matprosessor og tilsett resten av mandlene og salt.

4.Kjør sammen i 10 - 15 minutter. Stopp og skap ned sidene som nødvendig, til du får et glatt og kremet, nesten flytende, konsistens. Det blir litt fastere og mer "naturlig" konsistens når den får kjølt seg helt ned.

5. Overfør til et glass med lokk. Ha i kjøleskapet i opptil noen måneder.

Flere artikler

Glutenfrie lussekatter - Kinsarvik Naturkost
På Santa Lucia skal det selvsagt feires med lussekatter. Her en en enkel, men kjempegod glutenfri oppskrift som gir ca. 12 store lussekatter!
Kjøleskapsgrøt med peanøttsmør & valnøtter - Kinsarvik Naturkost
Denne kjøleskapsgrøten med peanøttsmør og valnøtter gir deg energi til hele morgenen. Topp med ønsket frukt, bær og nøtter og nyt!