Appelsinkake med sjokoladechips - Kinsarvik Naturkost

Appelsinkake med sjokoladechips

Middels
45 minutter
10 porsjoner
En myk og luftig appelsinkake med deilige sjokoladebiter. I påsketiden er butikkene fulle av saftige appelsiner, så hvorfor ikke lage en kake med denne frukten til årets påskebakst?Kaken er saftig nok til å ikke trenge glasur, og er utmerket til en kopp kaffe eller te.
Ingredienser 160 g hvetemel
3 ss maisstivelse
1,5 ts bakepulver
1/4 ts natron
1/4 ts salt
110 g usaltet smør (romtemperatur)
175 g sukker
Revet appelsinskall (fra 1 appelsin)
Revet sitronskall (fra 1/2 sitron)
2 store egg
1/2 ts vaniljeekstrakt
50 g rømme
120 ml appelsinjuice (cirka et halvt glass - ferskpresset er best!)
50 g hakket melkesjokolade
Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 180°C.

2.Smør kakeformen du ønsker å bruke.

3.Rør sammen mel, maisstivelse, bakepulver, natron og salt i en middels bolle. Sett til side.

4.Pisk smøret til det blir kremet og tilsett deretter sukkeret gradvis. Om du bruker kjøkkenmaskin har du den på lav hastighet. Ha i appelsin- og sitronskall. 

5. Skru opp farten til middels høy, eller fortsett å røre sammen til du ser at fargen på røren lysner. Dette tar cirka 4 - 5 minutter med en kjøkkenmaskin. Fargen skal bli veldig blek (nesten hvit) og røren skal se luftig ut.

6. Ha i eggene, et av gangen. Ha i vanilje og rømme, og rør til alt er godt blandet.

7. Ha i en tredjedel av melet om gangen på laveste hastighet. Ha i appelsinjuice og hakkede sjokoladebiter og ør til du får en fin, jevn røre.

8.Hell røren i kakeformen og glatt toppen. Stek i ovnen 25 - 30 minutter, eller til en kakepinne kommer ren ut.

9. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl på rist. Server, eller pynt med melis og mer hakket sjokolade.

Flere artikler

Vegansk rødbeteburger - Kinsarvik Naturkost
En saftig og velsmakende vegansk burger som er proppfull av grønnsaker! Bytt ut den vanlige hamburgeren med en sunnere fargerik variant.
Havremuffins med bær - Kinsarvik Naturkost
Disse havremuffinsene er enkle å lage, sunne og kjempegode. Fordi de er laget med bær, havre og er uten raffinert sukker, kan du spise en, to, eller tre uten dårlig samvittighet!