Saftig glutenfri gulrotkake - Kinsarvik Naturkost

Saftig glutenfri gulrotkake

Middels
70 minutter
20 porsjoner
Er gulrotkake en stor favoritt hjemme hos deg? Her får du oppskrift på en saftig glutenfri variant! Topp med deilig kremostglasur og server med noe varmt i koppen. Vi har laget to kaker, så oppskriften kan halveres om du ønsker å lage en mindre porsjon i en langpanne for eksempel.
Ingredienser 315 glutenfri mel
270 g revet gulrøtter (ca 3 store)
1 ts xantangummi
1 ts natron
1,5 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 ts malt kanel
150 g sukker
100 g brunt sukker
110 ml solsikkeolje
4 egg
1 ts eplesidereddik
115 ml melk
50 g hakkede pekannøtter
Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 180 grader.

2. Finn fram to runde kakeformer, dekk med bakepapir og smør kantene med smør. Oppskriften kan også brukes til muffins om du heller vil lage det.

3. I en stor bolle blander du sammen mel, xantangummi, natron, bakepulver, salt, kanel og sukker.

4. Lag en åpning i midten av de tørre ingrediensene og tilsett olje, egg, eddik og melk. Rør godt sammen.

5. Til slutt har du i gulrøttene. Rør godt sammen. Røren er ganske tykk, men skal være ganske myk på konsistens.

6. Fordel røren mellom de to tilberede kakeformene, eller i muffinsformene.

7. Plasser i midten av ovnen og stek til kaken er lysebrun på toppen. Dette tar virka 35 til 40 minutter.

8. Ta formene ut av ovnen og la kakene avgjøres i minst 10 minutter før de overføres til en rist.

9. Mens kakene avkjøles kan du lage glasuret! Ha kremost og smør i en bolle og pisk på middels hastighet med en håndmikser til den er lett og luftig. Dette vil ta cirka 5 minutter.

10. Ha i salt og melis. Bland på lav hastighet til sukkeret er blandet inn.

11. Skru på høy hastighet og pisk til glasuret er tyknet og luftig. Ha i mer melis om etter hehov.

12. Vi har delt en av kanene for å lage tre lag og få inn et ekstra lag med glassur. Sett sammen kaken og topp med kremostglasur. Dryss gjerne over noen hakkede pekannøtter, hvit raspet sjokolade eller annen punkt.

13. Avkjøl i kjøleskapet i en time før servering, da er den lettere å dele!

Flere artikler

Saftig glutenfri sjokoladekake - Kinsarvik Naturkost
En supersaftig glutenfri sjokoladekake som er enkel å lage! Perfekt til barnebesøk eller bursdag, eller når du har lyst på noe godt. Topp med ferske bær eller hva med noen fargerike sjokoladelinser?