Hjemmelaget mandelmelk - Kinsarvik Naturkost

Hjemmelaget mandelmelk

Enkel
10 minutter
2 porsjoner
yst å lage mandelmelk fra bunnen av? Alt det innebærer er bløtlegging av mandler og noen få trinn. Nyt til frokostblandingen i smoothie m.m.
Ingredienser 100 g mandler
470 ml vann & mer for bløtlegging
Valgfritt: Sukrin Gold eller annen søtning
Slik gjør du

1.Bløtlegg mandlene over natten eller opptil 2 dager. Ha mandlene i en skål og sørg for at de er godt dekket med vann. La de stå ute på kjøkkenbenken, dekket med en klut.&nbsp;<em>Tips:</em>&nbsp;jo lengre du bløtlegger mandlene, jo mer kremaktig blir melken!&nbsp;

2.Ha mandlene i et dørslag og skyll under kaldt rennende vann. Hvis du lurer på om mandlene er klare, så skal du kunne skvise dem litte grann (men de skal enda være ganske faste).&nbsp;

3. Ha mandlene og 470 ml vann i en blender eller bruk en stavmikser.&nbsp;&nbsp;&nbsp;

4. Blitz sammen på den høyeste settingen. Det kan hende du må skrape ned sidene med en slikkepott for å sørge at alt kommer med. Blandingen er ferdig når mandlene er knust og blitt til en "mandelmasse" og vannet har fått en gjennomsiktig, hvit farge.&nbsp;

5. Over en skål tar du en sil med en osteklut (linklut/oppvaskhåndkle) oppi. Hell mandelblandingen oppi og vri kluten så stramt du kan så melken blir skvist ut og går gjennom silen.&nbsp;&nbsp;

6.Om du ønsker en søtere mandelmelk kan du nå tilsette utvalgt søtning i melken.&nbsp;Oppbevares i kjøleskapet i et glass eller boks med lokk i noen dager.

Tips

Jo lengre du bløtlegger mandlene, jo mer kremaktig blir melken.

Flere artikler

Hjemmelaget vegansk falafel - Kinsarvik Naturkost
Hvem trenger take-away når du kan lage deilig hjemmelaget falafel? Server dem i pitabrød med tomat, løk, salat og dillsaus, nam!
Vanilje chiapudding med fiken og mandelsmør - Kinsarvik Naturkost
Chiapudding er som oftest laget over natten - siden det kan ta litt tid for frøene å absorbere melken. I denne oppskriften er imidlertid alt varmet opp i en kjele, så den er klar på null komma niks!