Glutenfrie lussekatter - Kinsarvik Naturkost

Glutenfrie lussekatter

Enkel
90 minutter
12 porsjoner
På Santa Lucia skal det selvsagt feires med lussekatter. Her en en enkel, men kjempegod glutenfri oppskrift som gir ca. 12 store lussekatter!
Ingredienser 3 dl kesam
3 dl lunket vann
2 ss fiberhusk
550 g tapiokamel
6 ss smeltet smør
1 pose tørrgjær
1/2 ts salt
1 1/2 dl sukker eller Sukrin
1 g safran
2 ss kardemomme
1 egg (eller tilsvarende eggerstater)
Ekstra: rosiner
Slik gjør du

1. I en bolle blander du sammen kesam, gjær og lunket vann. 

2.Tilsett fiberhusk og rør godt i noen minutter. La blandingen svelle i 1/2 - 1 time til du ser at deigen blir litt geleaktig.

3. Smelt smøret.

4. I en annen bolle blander du sammen mel, salt, sukker, safran og kardemomme. Tilsett smøret og resten av de våte ingrediensene. Kna deigen godt og bruk gjerne en kjøkkenmaskin om du har en tilgjengelig.

5. La deigen heve i cirka en halvtime.

6.Forvarm ovnen til 225°C og og finn fram en bakepapirkledd bakebrett.

7. Rull ut cirka 12 tykke pølser av deigen. Form dem til lussekatter og plasser på bakebrettet. La dem heve i et kvarter på et lunt sted.

8. Visp sammen et egg og pensle lussekattene. Pynt med rosiner.

9. Stek i ovnen i cirka 12 minutter, eller til de er gyldne. Avkjøl på rist.

Flere artikler

Salt karamellfudge med havsalt - Kinsarvik Naturkost
En kjempegod karamellfudge med kun noen få ingredienser. Perfekt som en hjemmelaget gave!
Hjemmelaget mandelsmør - Kinsarvik Naturkost
Mandelsmør er laget av mandler, så det inneholder sunt fett, protein og mineraler, og det kan lett være en del av et sunt kosthold.