Eplekake med mørdeig - Kinsarvik Naturkost

Eplekake med mørdeig

Middels
60 minutter
10 porsjoner
Klassisk eplekake med mørdeig - nydelig med kald vaniljeis eller vaniljekesam.
Ingredienser 250 g hvetemel
50 g FiberFin
120 g Sukrin Gold
150 g smør
1 ss bakepulver
2 egg
3 epler
1 ts kanel
Slik gjør du

1. Smuldre mel og smør sammen. Bland inn Sukrin Gold og bakepulver. Pisk eggene lett sammen, ha i bollen og kna deigen godt. Ha i litt mer mel dersom deigen er for bløt.

2. Del deigen i to og klem den ene delen ut i en kakeform. Skrell epler og skjær i båter, ca. 1 cm tykke og legg i deigen. Dryss over kanel og 1-2 ss Sukrin Gold.

3, Trill pølser av den andre halvdelen av deigen og lag rutelokk. Stek i 30-40 minutter på 180 grader.

4. Server med en raus spiseskje vaniljekesam og evt et mynteblad.

Flere artikler

Kardemommekake med mandler - Kinsarvik Naturkost
En nydelig kake med smak av kardemomme og mandler. Perfekt til kaffebesøk!
Lavkarborundstykker med mandelmel - Kinsarvik Naturkost
Deilige rundstykker helt uten hvetemel. Velegnet til et lavkarbo-kosthold. Rundstykkene er også glutenfri.