Oppskrifter

Vegansk tacofredag

Kosematen vi aldri blir lei av. Fullstendig fri for kjøtt og meieriprodukter, tilfredsstiller selv ihuga kjøttspisere! 

Ingredienser
Soyamince
Tacoskjell eller lefser
1 løk

Krydderblanding - nok til 3 tacomiddager
1 ts malt koriander
1 ts kayennepepper
2 stk chiliflak
3 ts paprika pulver
1 ts hvitløkpulver
2 ts maldonsalt
2 1/2 ts spisskummen
1 ts sort pepper

Tomatsalsa
3 modne tomater
1 sjalottløk
En halv chili (alt etter hvor sterkt du foretrekker)
Saften fra 1/4 lime
1/2 ts maldonsalt
En neve fersk koriander
Litt pepper

Mangosalat
1 mango, i terninger
1 rødløk, finhakket
1/2 chili, finhakket
1/2 lime, saften
Salt og pepper
Koriander, finhakket

Grønt - det du måtte ønske

Slik gjør du:
Finhakk en løk og stek den i en nøytral olje til den er brunet.

Bløtlegg soyakjøttet i 10 minutter i kokende vann. Hell av og klem ut vannet og tilbered den slik du vanligvis ville gjort med kjøttdeig.

Bland sammen krydderne og tilsett 3 1/2 ts krydderblanding til 400 gr soyamince. Tilsett 1 dl vann og kok opp og la det koke til vannet er kokt inn.

Tomatsalsa: Del tomatene i små terninger og finhakk sjalottløken. Grovhakk korianderen før du blander sammen alle ingrediensene. Smak til med pepper. 

Mangosalat: Kutt opp mango i terninger, finhakk løk og chili og bland sammen med mangoen. Press ut saften av en halv lime og finhakk koriander. Smak til med salt og pepper. 

Skjær opp det du måtte ønske av grønt.

 

 

 

Nyhetsbrev_påmelding_392x200.jpg

Skriv ut oppskriften