Personvernerklæring

Personvernerklæring og samtykke til bruk av data

Det er viktig for oss å overholde gjeldene lover og regler når vi behandler de personlige opplysningene du gir oss. Her informerer vi deg om hvordan vi samler inn og behandler slike data. Personvernerklæringen nedenfor angir hvilke opplysninger som registreres om deg når du besøker nettstedet vårt, hva vi bruker dem til, dine rettigheter og at du kan kontakte oss dersom det er noe du lurer på.

Behandlingsansvarlig for personopplysningene vi behandler er Kinsarvik.no, som kan kontaktes på post@kinsarvik.no. Kinsarvik.no kan kontaktes for alle spørsmål du måtte ha om behandling av dine persondata. Merk emnefeltet med: PERSONVERN

Ansvarlig for innsamling av data

Kinsarvik.no er ansvarlig for innsamling, bearbeiding og bruk av dine personlige opplysninger. Du kan når som helst få innsyn i hvilke opplysninger vi har lagret om deg eller gjøre bruk av retten du har til å sperre, endre eller slette dataene.
Dersom du har spørsmål til oss angående registrerte persondata eller annet innen personvern, vennligst kontakt oss.

Innsamling, bearbeiding og bruk av personlige opplysninger

Når samler vi inn personopplysninger om deg?

  • Når du samhandler med oss personlig, gjennom korrespondanse, via telefon, e-post eller via nettstedet vårt.
  • Vi kan samle inn personopplysninger hvis de anses å være av berettiget interesse, og hvis denne interessen ikke overstiges av dine personverninteresser. Før dataene samles inn, foretar vi en vurdering for å forsikre oss om at det er etablert en gjensidig interesse mellom deg og oss.

Opprettelse av kundekonto

For alle kunder som handler hos oss, opprettes en kundekonto. Kundekontoen kan gi deg tilgang med passord til dine egne, lagrede personopplysninger. Her kan du blant annet finne opplysninger om dine bestillinger, og du kan redigere personopplysningene dine, laste de ned i et lesbart format eller angi ønske om å motta nyhetsbrev når det er tilgjengelig.

Bruk av data hos tredjepart

Når du bruker vår nettside, sendes også anonymiserte opplysninger om hvordan du bruker nettsiden til tjenester som Facebook, Google Analytics og tilsvarende. Disse dataene samles inn via informasjonskapsler og datapiksler, og brukes til å vise deg relevante annonser eller innhold basert på produkter du har kikket på, lagt i handlekurven eller kjøpt, og for å måle effekten av slike annonser. 

Uni Micro Web AS er leverandør av programvaren for vårt nettsted. Vi har en databehandleravtale med Uni Micro Web AS som regulerer partenes rettigheter og plikter iht GDPR.

Behandlingens formål og hjemmel

Vi samler inn og bruker personopplysninger hovedsakelig for å utføre direktesalg, direkte markedsføring og kundeservice.

Vi kan bruke opplysningene dine til følgende formål:

  • Sende deg informasjon om produktene og tjenestene som du har kjøpt fra oss, inkludert ordrebekreftelse, faktura, påminnelser, oppdateringer og lignende.
  • Gi deg informasjon om kurs eller arrangement du har meldt deg på, når dette er tilgjengelig. Dette kan for eksempel være innhold og møtested, eventuelle endringer, og lignende.
  • Følge opp innkommende forespørsler (kundestøtte, e-post, eller telefonsamtaler), og «Kontakt meg»-skjema, evt. andre webskjemaer du har fylt ut på vårt nettsted. 
  • Sende deg markedsføringskommunikasjon som du har bedt om. Dette kan omfatte informasjon om produktene og tjenestene våre, arrangementer, aktiviteter og assosierte partneres produkt- og tjenestekampanjer. Denne kommunikasjonen er abonnementsbasert og krever at du samtykker til å motta den.
  • Vi lagrer kjøps- og ordrehistorikk i henhold til regnskapsloven.
  • I tillegg vil personopplysningene brukes til å sikre eventuelle rettskrav som er oppstått under kundeforholdet.
  • Videre behandles personopplysningene for å opprettholde et register over våre kunder.

Hvilken type personopplysninger samles inn?

Vi samler inn navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Dette er informasjon som er frivillig å gi fra seg, men som også er en forutsetning at du gir dersom du vil handle hos kinsarvik.no

Når du handler hos oss samler vi inn og oppbevarer navn, adresse, e-postadresse og mobilnummer. Dette er informasjon som er nødvendig for at vi skal levere varene til deg, samt kontakte deg om forhold i forbindelse med bestillingen. Vi er også pålagt å oppbevare denne informasjonen i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti- og returhåndtering. 

Vi kan også samle inn tilbakemeldinger, kommentarer og spørsmål som vi har mottatt fra deg i servicerelatert kommunikasjon og aktiviteter, som møter, telefonsamtaler, dokumenter og e-post. Fra nettstedet vårt kan vi samle inn IP-adresser og handlinger utført på siden.

Vi samler ikke inn og behandler ikke spesielle kategorier med personopplysninger, som unike identifikatorer og sensitive personopplysninger. 

Sensitive personopplysninger som eventuelt legges inn når man kommer til utsjekken i nettbutikken, er informasjon som ikke lagres i nettbutikken, men sendes til og lagres hos betalingsleverandør, eksempelvis Klarna og Payex.

Våre samarbeidspartnere har forpliktet seg til å håndtere personopplysninger i henhold til GDPR, EUs personvernlovgivning.

Hvor lenge tar vi vare på dine personopplysninger? 

Opplysningene lagres så lenge som det er nødvendig for å tilby tjenestene og administrere kundeforholdet, eller for å oppfylle lovpålagte plikter, samt for å sikre dekning av eventuelle rettskrav. Nettstedet lagrer kun informasjon i EU/EØS-land og i godkjente land iht GDPR.

Informasjon blir ikke videreformidlet til andre formål enn det som er oppgitt i denne erklæringen. Du kan til enhver tid kreve innsyn i hvilke opplysninger som lagres om deg, og be oss korrigere, slette eller sende deg opplysningene i et maskinlesbart format. Du vil også ha oversikt over dine opplysninger på din profil på nettsidene.

Rettigheter til dine personopplysninger

Du har følgende rettigheter til personopplysningene dine: 

  • Rett til å bli informert om at personopplysninger samles inn, hvilke opplysninger som samles inn og hva disse skal brukes til.
  • Rett til at personopplysninger ikke brukes med mindre du aktivt har gitt samtykke til bruk av personopplysninger dine.
  • Rett til å be om en kopi av personopplysningene som vi har om deg.
  • Rett til å be oss korrigere personopplysningene hvis de er unøyaktige eller utdaterte.
  • Rett til å be om at personopplysningene slettes når det ikke lenger er nødvendig for oss å oppbevare slike data. 
  • Rett til når som helst å trekke tilbake et samtykke til at vi kan behandle personopplysningene dine.
  • Rett til å be om at vi gir deg personopplysningene dine og om mulig videresender disse opplysningene direkte (i et overførbart format) til en annen dataansvarlig når behandlingen er samtykke- eller kontraktsbasert. 

Kontroll over informasjonen din

Som kunde hos oss kan du selv laste ned dine persondata som er lagret om deg på vårt nettsted. Du kan også be om at egne persondata blir fjernet/anonymisert. Det går da en forespørsel til innehaver av nettstedet. 

Nedlasting av persondata 

For at du som kunde skal kunne laste ned persondata som er lagret om deg, må du inn på «min-side» og klikke på XML eller JSON som er de to ulike formatene du kan laste ned dataene på. Det vil da dukke opp en fil for nedlasting som inneholder alle data.

På samme side kan man også forespørre anonymisering av persondata på nettstedet.

Forespør fjerning/anonymisering av persondata 

Det er to måter å fjerne/anonymisere persondata på. 

1.Du kan gå inn på «min-side» og forespør fjerning/anonymisering av persondata.
Merk. Dersom du har ordredata knyttet til deg som er mindre enn 5 år iht regnskapsloven, kan ikke data anonymiseres. 

2. Du kan også ringe oss eller sende mail og be oss om å slette persondata manuelt. 
Merk. Dersom du har ordredata knyttet til deg som er mindre enn 5 år iht regnskapsloven, kan ikke data anonymiseres.

Bruk av databehandlere

Vi selger ikke personopplysningene dine til tredjepart, og vi bytter eller videreformidler heller ikke denne informasjonen med tredjepart. Utenforstående kan kun få innsyn i denne informasjonen dersom de skal gjennomføre bestemte tjenester for oss. I slike tilfeller inngås strenger avtale for å beskytte informasjonssikkerheten. Kinsarvik Fruktutsalg AS er ansvarlig for behandlingen av personopplysninger som er beskrevet ovenfor. 

Databehandlere er andre selskaper/tjenester som vi benytter for å behandle personopplysningene.Vi benytter oss av følende databehandlere i tilknytning til tjenesten vår:

Google - www.google.com/analytics/

Formål: Overvåke salget i butikken og hvilke kilder kunden kommer fra. 
Opplysninger som deles: Alle ordre, porudktr, kundeadferd på nettsiden, tracking av kilde 

Google - www.adword.google.com

Formål: Annonser i Googles annonsenettverk 
Opplysninger som deles: Ordre, e-postadresse 

Facebook - www.facebook.com 

Formål: Annonser på Facebook 
Opplysninger som deles: Kundeadferd, e-postadresse, lokasjon, ordre 

Visual Web Optimizer 

Formål: Analysere brukeradferd på nettstedet og gjennomføre tester. 
Opplysninger som deles: Anonym analyse av kundeadferd. ingen opplysninger deles. 

Unimicro Web 
Formål: Utseendelse av nyhetsbrev 
Opplysninger som deles: epost-adresse 

Slik kan du unngå cookies

Dersom du ønsker å unngå cookies, kan du deaktivere bruken i din nettleser. Merk at ved å gjøre dette vil flere av funksjonene på sidene ikke fungere. 

Klager

Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål eller bekymringer knyttet til hvordan vi behandler dine personopplysninger. Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger bryter med disse reglene eller personvernlovgivningen, herunder personopplysningsloven eller personvernforordningen (GDPR), så kan du klage til Datatilsynet. Du finner kontaktinformasjon til Datatilsynet her: www.datatilsynet.no