Oppskrifter / Bakst

Middels
40-45 minutter
12 Porsjoner

Valnøtt- og sultana brød

Den enkle tilsetningen av valnøtter og sultanas til denne brøddeigen forvandler et ellers hverdagslig brød til noe ganske spesielt. Nydelig å servere til julefrokosten eller tetid.

Slik gjør du

Kakebunn:

1. Gni litt olje rundt innsiden av en 1 kg brødform.

2. Ha mel, gjær og sukker i en stor bolle og bland dem sammen.

3. Rør inn vannet, og når alt ser spør og klumpete ut, rør inn saltet.

4. Rør inn valnøttolje.

5. Bruk hendene og samle alt sammen til en deigaktig masse.

6. Elt deigen i bollen, eller på en arbeidsflate. Unngå å tilsette mel hvis mulig.

7. Dekk deigbollen med et kjøkkenhåndkle og la den stå på et lunt sted for at deigen skal bli dobbel størrelse. Dette kan ta omtrent en time.

8. Etter at deigen har hevet seg elt ytterligere.

9. Tilsett valnøtter og sultanas og elt til det er godt blandet.

10. Form deigen, skyv eventuelle blottede sultanas tilbake i deigen og legg den i den forberedte formen.

11. Dekk formen med et kjøkkenhåndle og la den heve på et lunt sted i 40 minutter.

12. Forvarm ovnen til 220˚C.

13. Stek i 40-45 minutter. Du vil vite at den er ferdig hvis bunnen høres hul ut når du trykker på den.

14. La avkjøles på rist.

Og vipps – så har du et saftig og smakfull brød til julefrokosten!

Brødoppskrift fra Doves Farm

Ingredienser for kakebunn

kr 55
+
kr 29
+
kr 85
+
kr 239
+
Your Organic Nature valnøtter 100 g
kr 49
+
kr 82
+

Total kr