Oppskrifter / Dessert / Glutenfri dessert

Proteinrike vafler
Enkel
20 minutter
10 Vafler

Proteinrike vafler – glutenfri, melkefri og sukkerfri alternativer

Hva med vafler til neste kaffebesøk? Du har sikkert en favorittoppskrift, men denne variasjonen er rik på proteiner og kan lett lages gluten-, sukker- og melkefri, om du – eller gjestene dine – har allergier.

Ingredienser

180 g cottage

Dette har du kanskje hjemme

Ferskvarer

180 g cottage cheese (eller kesam/naturlig yoghurt)
5 egg

Slik gjør du

1. Visp alle ingrediensene i en bolle til du får passende konsistens og ingen klumper. Hvis du ønsker at vaflene skal bli litt søtere kan du ta i mer honning eller tilsette 2 ss Sukrin Gold.

2. Stek vaflene i smurt vaffeljern til de er gyldne. Nyt umiddelbart, eller server når de er kalde. 

3. Oppbevares i kjøleskapet i noen dager (men vi gjetter at det ikke blir noen til overs!).

Glutenfri variasjon:

Bytt ut hvetemel med ekstra glutenfritt havremel eller annet glutenfritt mel.

Melkefri variasjon:

Du kan bruke laktosefri cottage cheese, kesam eller yoghurt. Bytt også ut kokosmelken med det du foretrekker: soyamelk, mandelmelk osv.

Sukkerfri variasjon:

Ønsker du sukkerfrie vafler dropper du honningen.

Urtekram havremel
kr 49.6
+
kr 151.2
+
Helios bakepulver
kr 52.8
+
kr 111.2
+
kr 52
+

Dette har du kanskje hjemme:

Holli mølle siktet hvete 1 kg
kr 31.2
+
Helios kardemomme
kr 33.6
+
Helios ceylon kanel 18 g
kr 31.2
+

Total kr