Oppskrifter / Middag

Middels
45 minutter
8 Porsjoner

Sprø tofu-taco med avokado- & koriandersaus

Lyst på en sprø tofu- taco? Prøv panert tofu i lime, soya og strøbrød så får du smakfulle, sprø biter som er perfekte å bruke i taco med avokado- og koriandersaus.

Ingredienser

Sprø tofu

1 lime
2 dl panko strøbrød eller glutenfritt strøbrød

Avokado- og koriandersaus

1 avokado
1 dl vann
1 stor neve fersk koriander
Juicen fra 1 lime

Tilbehør

8 små maistortillabrød
1/4 kål, fint skåret (eller coleslaw)
2 tomater, skivede
Syltet rødløk
Fint oppskåret jalapeño

Slik gjør du

1. Del tofuen på langs og del deretter hver halvdel i åtte like store biter. Press ut så mye væske som mulig ved hjelp av tørkepapir eller et kjøkkenhåndkle og legg så bitene i en plastpose. Rør sammen en røre med limejuice, havremelk, soyasaus og rismel og hell det ned i plastposen. Forsegl og la stå og trekke mens du forbereder panering. Bland pankoen med krydderne i en bolle. Vend tofubitene i pankoblandingen og legg på en tallerken. Stek i en panne med rikelig med olje i noen minujtter på alle sider, eller stek i ovnen på 200°C i ca. 15 minutter.

2. Hell ingrediensene til avokadosausen i en blender og bland jevnt. Smak.

3. Varm tortillabrødet over åpen gassflamme, i en panne eller i ovnen. Legg en dæsj avokadosaus i bunnen, topp med kål, tomater syltet løk, 2-3 tofubiter og litt frisk koriander. Avslutt med å dryppe litt saus på toppen.

Oppskrift og bilde er hentet fra helios.no

Sprø tofu

Clearspring organic japanese tofu 300 g
kr 59
+
Isola Bio havredrikk 1 L
kr 49
+
Helios soyasaus tamari 250 ml
kr 119
+
kr 59
+
Helios spisskumen
kr 33
+
Helios oregano
kr 25
+
Helios paprika
kr 33
+
Helios himalayasalt
kr 42
+

Avokado- og koriandersaus

kr 149
+
Helios himalayasalt
kr 42
+

Tilbehør

Total kr