Oppskrifter / Bakst

Skoleboller
Middels
2 Timer med heving
Ca. 18 boller

Skoleboller med protein vaniljefyll

Få ting slår klassiske skoleboller, men her er en oppskrift på en litt sunnere variasjon med spelt, og den er sukkerfri, fiberrik og fylt med protein vaniljefyll!

Ingredienser

Boller

1 pakke fersk gjær
200 g kesam mager
50 g smør
3 dl skummet melk
1 egg
50 g Sukrin+
10-15 g sukker (til gjær)
En klype salt

Vaniljefyll

5 dl skummet melk
3 eggeplommer
30 g Sukrin +
30 g maisenna

Melisglasur

1 dl melis
2 ss vann
1 eggehvite
Litt sitronsaft

Topping

Slik gjør du

1. Start med å smuldre gjæret i en bakebolle.  

2. Smelt smøret på svak varme i en kasserolle og tilsett melken. Varm til lunkent. Så tilsetter du kesam, sukrin og sukker, og rører til det blir klumpfritt og væsken er fingervarm. 

3. Hell halvparten av væsken over i bakebollen, og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egget og resten av væsken. 

4. Ha i fiberfin, kardemomme, salt og ca. halvparten av melet. Resten av melet tilsetter du underveis. 

5. Elt til en smidig deig som knapt slipper bakebollen (du kan også elte for hånd). Hold eventuelt av noe mel, bedre med litt for lite enn litt for mye mel. 

6. La deigen heve under kjøkkenhåndkle på et lunt sted i ca. 1 time. Ta deigen opp på bakebordet, del den i ca. 18 emner og trill til boller. 

7. Sett bollene til heving igjen i 20-30 minutter. 

8. Press et hull i midten til å fylle med vaniljekremen. 

9. Pensle med pisket egg. Stek på 220 °C i 10-12 minutter.

Vaniljefyll

Lag vaniljefyll mens bollene hever.Rør ut proteinpulver i melken og varm opp i en kjele sammen med sukrin+ og vaniljepulver. Bland sammen eggeplommer og maisenna, ha litt av melkeblandingen over i eggeblandingen, før du heller alt tilbake i kjelen. Rør til blandingen er tjukk, på svak varme. Avkjøl.

 Melisglasur:

Bland alt sammen. Topp med melis når bollene er avkjølt og dypp så i kokosmasse.

Bollene kan fryses – helst uten melisglasur – og varmes opp i ovnen og mikrobølgeovn 

Oppskrift og bilde fra samarbeidspartneren vår: @sjokolade_monster!

Boller

Holli mølle siktet spelt 1 kg
Legg til ønskeliste

Holli Mølle økologisk siktet spelt 1 kg

Siktet spelt fra Holli Mølle.   Siktet – alle skalldeler…

kr 59
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp
Legg til ønskeliste

Sukrin FiberFin 400 g

Fiber er ikke bare viktig for fordøyelsen, men kan også…

kr 125
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp
Sukrin Gold 500g
Legg til ønskeliste

Sukrin Gold 500 g

Sukrin Gold er en naturlig og sunn sukkererstatning med svært…

kr 97
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp
Helios økologisk kardemomme 23 g
Legg til ønskeliste

Helios økologisk kardemomme 23 g

Helios Kardemomme – Helt rent, helt ekte og helt nydelig!  …

kr 49
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp

Vaniljefyll

Legg til ønskeliste

Optimum nutrition whey protein french vanilla creme 2,2 kg

Fristende ny smak – French Vanilla Creme!   5,5 g…

kr 1099
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp
Helios økologisk ekte vaniljepulver 10 g
Legg til ønskeliste

Helios økologisk ekte vaniljepulver 10 g

Helios Vaniljepulver med en dyp, fyldig og søt smak.   Ekte…

kr 169
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp

Melisglasur

Legg til ønskeliste

SukrinMelis 400 g

SukrinMelis er en naturlig sukkererstatning som er finmalt og ligner…

kr 85
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp

Topping

Legg til ønskeliste

Rømer kokosmasse 250 g

Grovt hakket kokosmasse som kan brukes til bakst og desserter….

kr 79
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp

Total kr