Oppskrifter / Dessert

Middels
70 minutter
20 kakestykker

Saftig glutenfri gulrotkake

Er gulrotkake en stor favoritt hjemme hos deg? Her får du oppskrift på en saftig glutenfri variant! Topp med deilig kremostglasur og server med noe varmt i koppen. Vi har laget to kaker, så oppskriften kan halveres om du ønsker å lage en mindre porsjon i en langpanne for eksempel. 

Ingredienser

Kake

270 g revet gulrøtter (ca 3 store)
1 ts xantangummi
1/2 ts salt
150 g sukker
4 egg
50 g hakkede pekannøtter

Kremostglasur

110 g usaltet smør
1/4 ts salt

Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 180 grader.

2. Finn fram to runde kakeformer, dekk med bakepapir og smør kantene med smør. Oppskriften kan også brukes til muffins om du heller vil lage det. 

3. I en stor bolle blander du sammen mel, xantangummi, natron, bakepulver, salt, kanel og sukker. 

4. Lag en åpning i midten av de tørre ingrediensene og tilsett olje, egg, eddik og melk. Rør godt sammen. 

Valgfritt: Vil du ha litt ekstra krønsj eller noe søtt? Ha gjerne oppi hakkede pekannøtter eller hvite sjokoladebiter. 

5. Til slutt har du i gulrøttene. Rør godt sammen. Røren er ganske tykk, men skal være ganske myk på konsistens.

6. Fordel røren mellom de to tilberede kakeformene, eller i muffinsformene.

7. Plasser i midten av ovnen og stek til kaken er lysebrun på toppen. Dette tar virka 35 til 40 minutter. 

8. Ta formene ut av ovnen og la kakene avgjøres i minst 10 minutter før de overføres til en rist. 

Lag Kremostglasur

9. Mens kakene avkjøles kan du lage glasuret! Ha kremost og smør i en bolle og pisk på middels hastighet med en håndmikser til den er lett og luftig. Dette vil ta cirka 5 minutter. 

10. Ha i salt og melis. Bland på lav hastighet til sukkeret er blandet inn.

11. Skru på høy hastighet og pisk til glasuret er tyknet og luftig. Ha i mer melis om etter hehov. 

Sett kaken sammen!

12. Vi har delt en av kanene for å lage tre lag og få inn et ekstra lag med glassur. Sett sammen kaken og topp med kremostglasur. Dryss gjerne over noen hakkede pekannøtter, hvit raspet sjokolade eller annen punkt.

13. Avkjøl i kjøleskapet i en time før servering, da er den lettere å dele!

Nyt!

Kake

Legg til ønskeliste

Doves farm plain white flour 1 kg

Doves Farms egen meldblanding fra naturlig glutenfrie ingredienser. Fri fra egg,…

kr 75
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp
Legg til ønskeliste

Doves biocarbonate of soda 200 gr

Natron – et hevemiddel og en husholdningsvenn når det kommer…

kr 43
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp
Legg til ønskeliste

Doves organic baking powder 130 gr

Doves bakepulver et et hevemiddel som kan brukes i en…

kr 45
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp
Goodlife malt økologisk chili 45 g
Legg til ønskeliste

Goodlife økologisk ceylon kanel 40 g

Økologisk Ceylon kanel er velegnet til grøt, bakverk og i…

kr 59
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp
Legg til ønskeliste
kr 69
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp
Legg til ønskeliste

Clearspring økologisk solsikkeolje 500 ml

En økologisk solsikkeoljeolje som er allsidig til bruk.   500…

kr 129
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp
Clearspring_Apple_Cider_Vinegar_500ml
Legg til ønskeliste

Clearspring apple cider vinegar 500 ml

En frisk og fruktig eplecidereddiken er laget i Italia med…

kr 79
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp
Isola Bio havredrikk 1 L
Legg til ønskeliste

Isola Bio havredrikk 1 L

En plantebasert havredrikk velegnet for vegeterianere og veganere.   100%…

kr 75
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp

Kremostglasur

Legg til ønskeliste

Violife creamy original 150 g

En fantastisk vegansk kremost som passer på brødskiven, som dipp…

kr 52
+

Ikke på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp
Legg til ønskeliste

SukrinMelis 400 g

SukrinMelis er en naturlig sukkererstatning som er finmalt og ligner…

kr 85
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp

Total kr