Oppskrifter / Dessert / Glutenfri dessert

Nutellabrownie
Middels
30 minutter
2 Porsjoner

Nutella brownie

Enkel oppskrift på en deilig nutella brownie. Overrask familie og venner med en saftig brownie, som også inneholder viktige næringsstoffer. Med Supernature sin Råkakao pulver får du en boost av magenisum og protein.

Ingredienser

Ingredienser bunn

8 store medjooldadler
1/4 ts Supernature Himalayasalt

Ingredienser nutellaglasur

4 store medjooldadler
1/4 ts Supernature Himalayasalt

Slik gjør du

1. Sett stekeovnen på 180 grader varmluft, og plasser hasselnøttene på en bakeplate med bakepapir og stek i 10 minutter

2. Ved å riste nøttene får man frem «nutellasmaken», og skallet løsner og det skal ikke med. (Hopp over steget om du vil ha en helt rå brownie).

3. Ha havregryn i en foodprosessor, og kjør til mel.

4. Tilsett hasselnøttene og puls til en litt grov masse.

5. Ta ut stenen av dadlene, og ha i foodprosessoren med resten av ingrediensene.

6. Puls til alt henger sammen som en «deig»

7. Finn frem en passende form avhengig av høyden du vil ha på kaken. Plasser litt matpapir i bunnen, og press deigen godt ned med fingrene eller en slikkepott. La stå på benken mens du lager neste lag.

8. Kok opp vann i en vannkoker/ kjele. Ha kakaosmør i en liten skål og smelt over vannbad. Ta ut stenen av dadlene, og ha de i en foodprosessor med råkakaopulver, vaniljepulver, himalayasalt og  kokoskrem (fettlaget på toppen av en boks kokosmelk når den har står i kjøleskapet et par timer/over natten). Du kan også bruke en tykk og fet kokosmelk om du ikke har fått satt den kaldt, men da blir konsistensen på glasuren litt mer flytende, og trenger litt ekstra tid i fryseren.

9. Når du har fått en jevn og klumpfri sjokoladesaus, blander du inn smeltet kakaosmør og lønnesirup. Hell blandingen over bunnen, og sett i fryseren i minst 1-2 timer for at kaken skal sette seg. Anbefaler å oppbevare i fryseren, og ta opp for å tine i ca. 20 min før du skal nyte den. Holder flere måneder i fryseren.

Tips:

Supernature sitt råkakao pulver er et old school proteinpulver som er rik på magnesium og protein. Passer også perfekt i en treningssmoothie, men husk at naturlig kakao er bittert, så ikke glem å tilsette noe søtt.

Bilde og oppskrift hentet fra Supernature.no

Ingredienser bunn

Helios hasselnøtter
Legg til ønskeliste

Helios hasselnøtter 150 g

Helios hasselnøtter er ekstra store og uten tilsatt salt.  …

kr 89
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp
Legg til ønskeliste

Bauck glutenfri havregryn 475 gr

Laktosefri Hvetefri Glutenfri Gjærfri Uten tilsatt sukker Vegansk ØkologiskGlutenfri havregryn…

kr 62
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp
Legg til ønskeliste

Supernature kakaomasse fra råkakao 200 g

Økologisk kakaomasse laget av finmalte kakaobønner.   Kilde til magnesium…

kr 179
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp
Helios vaniljepulver
Legg til ønskeliste

Helios ekte vaniljepulver 10 g

Ekte vanilje fra vaniljeorkidéer som er hånd-pollinert, høstet, gjæret, forvellet…

kr 169
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp

Ingredienser nutellaglasur

Legg til ønskeliste

Supernature kakaosmør 100 g

Kakaosmør er velegnet til hjemmelaget sjokolade eller body butter!  …

kr 109
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp
Legg til ønskeliste

Supernature kakaomasse fra råkakao 200 g

Økologisk kakaomasse laget av finmalte kakaobønner.   Kilde til magnesium…

kr 179
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp
Helios vaniljepulver
Legg til ønskeliste

Helios ekte vaniljepulver 10 g

Ekte vanilje fra vaniljeorkidéer som er hånd-pollinert, høstet, gjæret, forvellet…

kr 169
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp
Legg til ønskeliste

Vertmont lønnesirup 1 l

Et rent naturprodukt med en deilig smak og herlig aroma!Lønnesirup…

kr 399
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp

Total kr