
Glutenfrie lussekatter
På Santa Lucia skal det selvsagt feires med lussekatter.
Her er en enkel, men kjempegod oppskrift som gir ca. 12 store lussekatter.
Ingredienser
Slik gjør du
1. I en bolle blander du sammen kesam, gjær og lunket vann.
2. Tilsett fiberhusk og rør godt i noen minutter. La blandingen svelle i 1/2 – 1 time til du ser at deigen blir litt geleaktig.
3. Smelt smøret.
4. I en annen bolle blander du sammen mel, salt, sukker, safran og kardemomme. Tilsett smøret og resten av de våte ingrediensene. Kna deigen godt og bruk gjerne en kjøkkenmaskin om du har en tilgjengelig.
5. La deigen heve i cirka en halvtime.
6. Forvarm ovnen til 225°C og og finn fram en bakepapirkledd bakebrett.
7. Rull ut cirka 12 tykke pølser av deigen. Form dem til lussekatter og plasser på bakebrettet. La dem heve i et kvarter på et lunt sted.
8. Visp sammen et egg og pensle lussekattene. Pynt med rosiner.
9. Stek i ovnen i cirka 12 minutter, eller til de er gyldne. Avkjøl på rist.
Dryss gjerne litt melis på toppen og nyt!

Oppskrift adaptert fra Pappa Uten Gluten.

Fiber Husk for bakst og matlaging 300 g
Fiber Husk er velegnet til bakverk og all mat hvor…
Over 5 på nettlager
På lager i 0 butikker

Rapunzel økologisk tørrgjær 9 g
Den ideelle tørrgjæren med naturlig gjær smak for søte og…
Over 5 på nettlager
På lager i 0 butikker

Sukrin sukker 500 g
Sukrin er et 100% naturlig, trygt og kalorifritt alternativ til…
Over 5 på nettlager
På lager i 0 butikker

Saga safran rør 0,5 g
Safran er et krydder som består av de tørkede arrene…
Ikke på nettlager
På lager i 0 butikker

Helios økologisk kardemomme 23 g
Helios Kardemomme – Helt rent, helt ekte og helt nydelig! …
Over 5 på nettlager
På lager i 0 butikker

Rømer mørke rosiner 500 g
Økologiske, mørke rosiner produsert av den grønne druen Thompson Seedlees….
Ikke på nettlager
På lager i 0 butikker
Total kr