Hjemmelaget glutenfri tortillalefser
Det blir ikke fredag uten taco! Her får du en enkel velsmakende oppskrift på glutenfrie tortillalefser. Lag gjerne en ekstra porsjon og frys ned eller oppbevar i en lufttett pose i noen dager. Varm opp igjen i en panne og fyll med alt du ønsker!
Ingredienser
Slik gjør du
1. Ha de tørre ingrediensene i en skål og tilsett olje og 100 ml kaldt vann.
2. Bland sammen til du får en tørr deig. Ha i 1 ss vann om gangen etter behov til du har en deig som holder seg sammen. Du vil ikke ha en deig som er for våt.
3. Dryss mel på benkeplaten og rull deigen i en ball. Her har du mulighet til å tilsette litt mer vann eller mel om behov. Du ønsker at deigen er lett å jobbe med.
4. Varm opp en stekepanne over middels varme. En støpejernspanne fungerer bedre enn en non stick stekepanne da disse ikke blir varm nok.
5. Rull ut deigen til 12 baller eller bruk en tortillapresse.
6. Form lefser i ønsket tykkelse.
7. Øk temperaturen på stekepannen til medium-høy og legg tortillaen i pannen. Stek i cirka 3 minutter til den er gyllenbrun.
8. Form neste lefse mens du venter.
9. Flipp tortillaen og stek i et minutt på andre siden.
10. Legg lefsen på en tallerken og dekk til med et kjøkkenhåndkle.
11. Gjenta til du har cirka 12 tortillalefser.
Nyt med en gang eller oppbevar i en lufttett pose. Varm opp igjen ved å legge de i en varm panne.
Doves farm plain white flour 1 kg
Doves Farms egen meldblanding fra naturlig glutenfrie ingredienser. Fri fra egg,…
Over 5 på nettlager
På lager i 0 butikker
Doves Farm glutenfri rismel 1 kg
Kremet i fargen og nøytral i smaken – dette rismelet…
Over 5 på nettlager
På lager i 0 butikker
Doves organic baking powder 130 gr
Doves bakepulver et et hevemiddel som kan brukes i en…
Over 5 på nettlager
På lager i 0 butikker
Clearspring økologisk italian extra virgin olivenolje 500 ml
En kaldpresset italiensk olivenolje fra Clearspring. 500 ml Ideell…
Over 5 på nettlager
På lager i 0 butikker
Total kr