Vegetarisk bløtkake med jordbær- og kremfyll
En klassisk engelsk Victoria Sponge Cake – eller bløtkake på norsk. Her er to luftige og saftige kaker fylt med krem og bær. Perfekt til bursdager, morsdag og andre spesielle dager!
Ingredienser
For en kake
Fyll
Pynt
Slik gjør du
Obs: vi har laget to kaker. Du kan lage 1 kake og skjære den i to. For 12 – 16 porsjoner anbefaler vi å lage to kaker.
1. Forvarm ovnen til 160 °C (varmluft) eller 180°C over-/undervarme.
2. Finn fram en eller to 20 cm runde kakeformer og kle med bakepapir. Vi har laget to kaker, så om du ønsker å lage det samme som oss, så dobler du kakeoppskriften.
3. Bland smør og sukker i en bolle til det er lett og luftig.
4. Rør inn eggene (eller eggerstatter) et om gangen.
5. Sikt melet inn, ha i vann og vanilje. Bland alt godt sammen.
6. Del blandingen mellom kakeformene.
7. Stek kaken(e) i 25 – 30 minutter, eller til en kakepinne kommer ren ut.
8. Ta kakene ut av kakeformene og la de avkjøles helt på en rist.
9. Fordel syltetøy, bær og krem på toppen av den ene kaken. Ha den andre kaken på toppen.
10. Strø over litt melis og topp med friske jordbær.
Nyt!
For en kake
Orgran no egg natural egg replacer 200 g
Matallergier? Ikke noe problem. Nå kan du lage kaker og…
Over 5 på nettlager
På lager i 0 butikker
Holli Mølle økologisk siktet hvete 1 kg
Siktet hvete fra Holli Mølle. Gode bakeegenskaper Siktet –…
Over 5 på nettlager
På lager i 0 butikker
Madagascar bourbon vanilla extract 60 ml
Glutenfri 100% naturlig Allergenfri GMOfriMadagascar Bourbon Pure Vanilla Extract er…
Ikke på nettlager
På lager i 0 butikker
Fyll
St dalfour strawberry syltetøy 284 gr
Fransk syltetøy som er kun søtet med naturlig fruktsaft og…
Over 5 på nettlager
På lager i 0 butikker
Biona coconut cream 400 g
Et vegansk alternativ til vanlig kremfløte. 22% kokosfett Fri for…
Ikke på nettlager
På lager i 0 butikker
Pynt
SukrinMelis 400 g
SukrinMelis er en naturlig sukkererstatning som er finmalt og ligner…
Over 5 på nettlager
På lager i 0 butikker
Total kr