Oppskrifter / Lunsj

Middels
40-45 minutter
12 Porsjoner

Belugalinsesalat med ristede pastinakker og rødbetekrem

En herlig høstsalat pakket med smak, farge og tekstur med belugalinser for ekstra metthetsfølelse og en vakker, kremet rødbetehummus.

Ingredienser

Ingredienser salat

500 gram pastinakk
100 gram svartkål
300 gram sopp, for eksempel portobello eller kantareller
1 granateple
håndfull frisk persille
1 ss rapsolje
Salt og nykvernet sort pepper

Ingredienser røbetkrem

2 rødbeter, rå
Hvitløk
Flaksalt

Slik gjør du

Rødbetekrem:

1. Skjær vekk skallet på rødbetene og skjær dem i terninger. Miks i en foodprosessor til en smulete konsistens.

2. Hell av vannet og skyll bønnene, miks sammen med litt hvitløk og sitron til en glatt krem. Smak til med salt og pepper.

Salat:

1. Kok linsene etter anvisningen på pakken.

2. Varm ovnen til 200°C. Skrubb pastinakken, skjær i biter og drypp over litt olje.

3. Legg pastinakken på et stekebrett dekket av bakepapir og bak i ovnen i 20 minutter. Fjern den grove stilken fra svartkålen, riv bladene i mindre biter og masser det med litt olje og en klype salt. Legg det inn i ovnen de siste 5 minuttene.

4. Riv eller kutt soppen i skiver og fres i en tørr, middels varm stekepanne til soppen får en gyllen farge. Strø over salt.

5. Bland sammen ristede grønnsaker, linser og sopp. Legg opp på et stort fat og topp med granateplekjerner, tamariristede cashewnøtter og persille. Server med rødbetekrem.

Oppskrift fra Helios

Ingredienser salat

Biona beluga lentils 400 g
kr 26
+
Helios cashewnøtter
kr 92
+

Ingredienser røbetkrem

kr 32
+
kr 65
+
kr 59
+

Total kr