Oppskrifter

Veganske pølser

Fabrikkproduserte veganske pølser kan vi heretter glemme - Disse pølsene lager du enkelt selv med de krydderne du ønsker! 

Ingredienser

400 gr hermetiske hvite bønner 

3 dl glutenmel

2 ss næringsgjær

2 ts amino liquid

2 ts paprikapulver

1 ts løkpulver

2 dl grønnsaksbuljong

3 fedd hvitløk

2 ss olivenolje

1 ts oregano 

Salt & pepper

 

Fremgangsmåte

Mos hvite bønner til du får en grov mos. Hakk opp hvitløk og chili og tilsett dette i blandingen sammen med buljong, amino liquid og olje. Bland godt sammen og tilsett krydder og til slutt rører du inn glutenmel til du får en litt seig deig. 

 

Fin frem aluminiumsfolie og mål opp fire kvadrater 15-20 cm, avhengig av hvor lange pølser du vil lage. Del deigen i fire like store deler, og fordel dem på foliearkene. Rull sammen til pølser. 

 

Dampkok pølsene i 35-40 minutter. Pølsene kan serveres slik de er, eller du kan steke dem litt i en panne heller kast dem på grillen noen minutter. 

 

Serveres med ditt favoritt tilbehør! 

 

Skriv ut oppskriften