Oppskrifter

Veganske fastelavnsboller

Ingen grunn til å droppe fastelavn selv om du er veganer. Her har du oppskrift på økologiske fastelavnsboller med plantekrem og syltetøy.

Ingredienser

1 dl mandelmelk 

5 dl hvetemel

1 dl lunkent vann 

2 ss kokosolje, smeltet 

1 dl brunt sukker

1 ss tørr gjær

1 linfrø egg (1 ss knuste linfrø, 3 ss vann) 

1 ts himalayasalt 

1 ts kardemomme

 

Syltetøy

Plantekrem 

Melis

 

Fremgangsmåte

Bland sammen lunkent vann og gjær i en bolle.

 

I en annen bolle, bland sammen mandelmelk, linfrø egg, smeltet kokosolje, sukker og himalayasalt. 

 

Tilsett dette i gjærblandingen til det er godt blandet. Bland inn melet til du får en klissete deig. 

 

La deigen heve til dobbel størrelse på en lun plass i ca. 1 time. 

 

Kutt deigen opp i 8 biter og form de til små boller. La dem heve i 30-40 minutter under et klede. Smelt litt kokosolje og pensle bollene. 

 

Stek bollene på 200 grader i 15-18 minutter til de er gyldne på toppen. 

La dem avkjøle før du skjærer dem opp og fyller dem med plantekrem og syltetøy. 

Skriv ut oppskriften