Oppskrifter

Vegansk nutella

Hjemmelaget nutella lager du enkelt på en halvtime! Spre den på brød eller toast, har det på toppen av din favoritt iskrem, på vafler eller vår favoritt; pannekaker!

Ingredienser

400 gr usaltet hasselnøtter

100 gr mørk sjokolade

2 ss kokosolje

4 ss lønnesirup

125 ml hasselnøttmelk

1/2 ts vaniljeekstrakt 

1/4 ts havsalt

 

Fremgangsmåte

Varm opp ovnen til 175 grader. 

Legg hasselnøttene på et brett med bakepapir og stek i 15 minutter. Om du ikke har hasselnøtter uten skall, kan du rulle dem rundt  i et kjøkkenhåndkle slik at skallet faller av etter du har stekt dem. 

 

Hell så hasselnøttene over i en blender og kjør i 10 minutter til du får ett tykt og kremaktig nøttesmør. Du må sannsynligvis stoppe og skrape langs beholderen noen ganger. 

Mens nøttene behandles, bryt sjokoladen opp i små biter og ha dem i et vannbad slik at sjokoladen smelter sammen med kokosoljen. 

 

Når nøttesmøret er klart tilsetter du sjokoladen, lønnesirup, hasselnøttmelk, vanilje og salt. Kjør det hele i blenderen i noen minutter til du har en glatt masse. 

 

Sjokoladepålegget oppbevares i en sterilisert krukke/glass ved romtemperatur. 

Skriv ut oppskriften
Pukka:https://www.kinsarvik.no/loving-earth
Pukka:Lovingearth