Oppskrifter

Vegansk cheeseburger

Hva med en kjøttfri burger til middag? Disse saftige middagskakene av kikerter og gulrøtter er perfekt til burgere, det er slettes ikke avansert å lage gode burgere!

Burgerbrød 

2,5 dl lunkent vann

1 ts tørrgjær

2 ss olivenolje

1 ts sukker

En klype salt

1 dl sammalt rugmel 

4 dl hvetemel 

Sesamfrø

 

Middagskaker 

0,5 dl sesamfrø

1 boks kikerter

1 gulrot, finhakket

1 ts vegansk buljongpulver 

2 ss hvetemel 

En klype salt 

Violife cheddar ost

 

Fremgangsmåte

Burgerbrød:

Ha det lunkne vannet i en bakebolle. Tilsett gjær, olivenolje, salt og sukker. Bland godt. 

Bland inn rugmelet og deretter litt og litt av hvetemelet. Elt til deigen ikke er klissete lengre. 

Hev deigen på et lunt sted til den blir dobbelt så stor (ca. en time).

 

Kjevle ut deigen til en 2 cm tykk leiv. Stikk ut 5-6 passe store rundinger. Legg brødene på et stekebrett med bakepapir, pensle med vann og strø over sesamfrø. Etterheves i ca. 30 minutt under klede på et lunt sted. 

 

Stek brødene på 200 grader midt i ovnen i 10-12 minutter. Avkjøl på rist under klede, så de holder seg myke. 

 

Middagskaker: 

Rist sesamfrøene i en tørr panne. Skyll kikertene og hakk opp gulroten. Ha så sesamfrø, kikerter og buljongpulver i en bolle. Bland og mos med stavmikser til en passe jevn deig. Du kan eventuelt bruke en stavmikser. Tilsett mel og arbeid det hele godt sammen med en sleiv. Smak til med salt. 

 

Form så deigen til seks store middelsstore middagskaker. Stek så kakene i godt med olje på medium varme til de er gyldne på begge sider. Legg på en skive med vegansk ost etter eget ønske slik at den smelter. Servers med deilig burger-tilbehør. 

Oppskrift hentet fra veganmisjonen.com

 

Skriv ut oppskriften
Pukka:Violife