Oppskrifter

Rå skogsbærkake

En nydelig rawfood kake med smak av blåbær og bringebær. Perfekt til festdagene i mai! Helt uten gluten, melk og egg. 

Ingredienser

200 gr dadler (uten sten)

5 dl mandler 

1 ts vaniljeekstrakt

3 dl frosne bringebær og blåbær

4 ss agavesirup 

6 ss smeltet kokosolje

1 dl mandelmelk 

400 gr cashewnøtter (usaltet)

 

Pynt:

Friske bær (blåbær, bringebær, bjørnebær). 

 

Fremgangsmåte

Start kvelden i forveien med å legge cashewnøttene og dadlene i bløt. Ha dem i hver sin bolle og hell kaldt vann over så det dekker helt. Sett i kjøleskapet til dagen etter. Hell så vekk vannet og tørk cashewnøttene og dadlene. 

 

La de frosne bærene stå i kjøleskapet for å tine. 

 

Bunnen:

Kjør mandler i kjøkkenmaskinen til de er grovt hakket. Tilsett dadlene og kjør til du får en grovkornet masse. Ikke kjør for lenge, da blir det mandelsmør. 

 

Ha bunnen i en kakaring på 24 cm diameter. Press blandingen godt utover og sett i kjøleskapet. 

 

Fyll: 

Nå kan du starte på fyllet. Ha cashewnøtter i kjøkkenmaskin og kjør til de er finmalte. Tilsett frosne bringebær, blåbær, agavesirup, mandelmelk og flytende kokosolje. Kjør det hele godt sammen til du får en kremete masse. Dette kan ta litt tid så vær tålmodig og la den kjøre en stund. 

 

Hell fyllet over kakebunnen og sett kaken i kjøleskapet. Den bør stå lengst mulig slik at den stivner skikkelig.

 

Pynt med massevis av friske bær på toppen! 

Skriv ut oppskriften