Oppskrifter

Matcha iskrem til 17. mai

Bare fantasien setter grenser for hvordan du kan benytte matcha. Matcha er te av høyeste kvalitet som males til et fint, lysegrønt pulver - proppfull av helsefordeler! Prøv deg på denne enkle og kjempegode iskremen til 17. mai!

Iskrem
5 eggeplommer
1,5 dl sukker
3 dl kremfløte
3 dl helmelk
En klype salt
1 ss matchapulver

Topping
2 ts kakaonibs
1 ss kokosflak 

Fremgangsmåte
Pisk eggeplommer og sukker til en hvit og luftig eggedosis. Tilsett matchapulveret og pisk videre til det er helt utblandet. Varm opp melk og fløte til kokepunktet. Rør inn salt.

Omtrent 1,5 dl av den varme melkeblandingen helles over i eggedosisen og piskes godt sammen. Hell eggedosisen tilbake i gryten med den varme melken. Rør godt sammen. Dette skal varmes opp til ca. 80 grader, mens man rører hele tiden. Blandingen skal såvidt tykne og må ikke koke.

Ha alt over i en stålbolle og avkjøl. Rør blandingen innimellom. Sett bollen i frysen og rører med jevne mellomrom, til massen er blitt til iskrem.

Dryss over litt kakaonibs og kokosflak og nyt! 

 

 

Nyhetsbrev_påmelding_392x200.jpg

Skriv ut oppskriften