Oppskrifter

Matcha granola

Få litt farge på frokosten med denne grønne matcha granola blandingen! Den passer perfekt på toppen av yoghurten, på havregrynnsgøten eller med kald melk.

Ingredienser til 2 porsjoner

2dl havregryn

2dl nøtter (vi kan anbefale mandler og valnøtter, og ta gjerne med chiafrø og kokosnøttchips)

1 ts brunt sukker

1 ts agave syrup eller honning

0,75 ss kokosolje eller annen olje

0,75 ss vaniljeekstrakt

litt salt

 

Til slutt:

1 ss matcha pulver

Ekstra: nøtter, tørket frukt

 

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 150 grader.

 

Bland sammen havregryn, nøtter, sukker, vaniljeekstrakt og saltet i en skål. Varm opp kokosoljen og sirupen på svak varme, som helles over ingrediensene i skålen. Rør godt sammen.

 

Finn fram et bakebrett kledd med bakepapir og spre blandingen utover.

 

Stekes i ca. 30 minutter til blandingen er gyldenbrun.

 

La granolaen avkjøles før du har den i en skål og rører i en spiseskje matchapulver (og noen ekstra nøtter/tørket frukt hvis du ønsker!). Da er den klar til å nytes! Oppbevares best i en lufttett boks i inntil en uke.

Skriv ut oppskriften