Oppskrifter / Middag

Krydret butternutsquash-suppe
Middels
1,5 time
6 – 8 Porsjoner

Krydret butternutsquash-suppe

En fantastisk høstsuppe med et skikkelig “kick”!

Ingredienser

400 ml kokosmelk
1/4 ts muskat

Ferskvarer

1 stor butternutsquash
1 løk, medium
2 jalapenos
5 hvitløksfedd

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 200° C.

2. Dekk en langpanne med bakepapir og dryss på litt god olivenolje. 

3. Begynn med å skjære opp gresskaret i striper og fjern frøene. Bak det på langpannen i ovnen i 30 minutter. 

4. Ta ut gresskaret fra ovnen og tilsett løken, hvitløken og jalapenoene. Disse kan du godt skjære opp i store biter. Ringle over litt olivenolje og stek alt i ovnen i 30 minutter.

5. Ta ut langpannen av ovnen og skyll gresskaret i vann. Legg alle ingrediensene i en stor gryte. Tilsett kraften, kokosmelken, salvie, muskat og eddiken i gryten. Hvis du har en stavmikser, bruker du den rett i gryten, men du kan godt bruke en vanlig blender også. Da må alt helles tilbake i gryten etterpå, da suppen skal trekke i 20 – 30 minutter etter at den er kjørt glatt.

6. Topp gjerne suppen gjerne med kokosmelk og chiliflak.

Suppen kan fryses eller oppbevares i kjøleskapet noen dager. 

Legg til ønskeliste

Clearspring økologisk italian extra virgin olivenolje 250 ml

En kaldpresset italiensk olivenolje fra Clearspring.   250 ml Ideell…

kr 149
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp
Helios gjærfri grønnsaksbuljong 130 g
Legg til ønskeliste

Helios gjærfri grønnsaksbuljong 130 g

Økologisk gjærfri grønnsaksbuljong fra Helios med hele 12,5% grønnsaker.  …

kr 62
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp
Legg til ønskeliste

Saga grov salvie pose 20 g

Salvie er sterkt aromatisk og smaker varmt, litt bittert og…

kr 29
+

1-5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp
Helios økologisk eplecidereddik 0,75 L
Legg til ønskeliste

Helios økologisk eplecidereddik 0,75 L

Helios Eplecidereddik er laget av ren pressesaft av hele økologiske,…

kr 95
+

Over 5 på nettlager

På lager i 0 butikker

Kjøp

Total kr