Oppskrifter

Immunforsterkende gulrotssuppe

 

Denne deilige gulrotsuppen gir immunforsvaret en boost - og ikke minst er den kjempegod! 

Ingredienser

// 4 porsjoner //

 

- 600 gr gulrot

- 2 terninger grønnsaksbuljonger (eller annen buljong)

- 1 l vann

- 2 ss usaltet smør eller olje

- 1 løk

- 1 liten bit ingefær

- salt og pepper til smak

 

Topping:

- Gresskarfrø (ristet i panne)

- Paprika

- Fetaost

 

 

Fremgangsmåte

 

1. Skrell og hakk løken. I en stor kasserolle, smelt smøret (eller hell i olje) og ta oppi løken. Mens løken steker på medium varme, kan du vaske og kutte gulrøttene i terninger (du kan godt beholde skallet  på for litt ekstra næring). Når løken har blitt gylden tar du oppi gulrøttene. La det surre rundt tre minutter.

Skjær ingefæren i små biter og tilsett. Hell i vannet/buljongen.
 
2. Når gulroten har blitt myk (tar rundt 15 - 20 minutter), kjører du suppen med stavmikser og smaker til med salt og pepper.
 
3. Hell oppi skåler og server! Suppen kan godt toppes med frø, litt paprikapulver og fetaost! 
 
Kan oppbevares i kjøleskap i noen dager, eller fryses til lettlaget lunsj og middag!
Skriv ut oppskriften