Oppskrifter

Pepperkaker | Glutenfri julebakst

 

Hva er vel jul uten pepperkaker? Og selv om du, eller noen du kjenner, er allergisk mot gluten betyr ikke at du må stå over denne juleklassikeren.

 

Her kommer oppskrift på kjempegode glutenfrie pepperkaker! 

Ingredienser

 

// Glutenfri // 

 

 

Ekstra:

 

Slik gjør du

 

1. Bland sammen romtemperert smør, sukker og et egg i en bolle.

 

2. Ha i krydder og bakepulver. Deretter tilsetter du sirupen, før du forsiktig rører inn melet.

Tips: Hold gjerne tilbake litt mel. Du vil ikke at deigen skal bli for fast, men heller litt myk og smulete.

 

3. Dekk bollen med plastfolie og sett inn i kjøleskapet over natten. Dette gjør at krydderet virkelig får trukket seg inn i deigen og den er enklere å jobbe med når den er avkjølt.

 

4. Forvarm ovnen til 160° eller litt mindre for varmluftsovn.

 

5. Strø mel på bakebordet og kjevle deigen til ønsket tykkelse. Trykk ut pepperkakefigurer.

 

6. Legg kakene på et stekebrett kledd med bakepapir og stek i ovnen i ca. 10 - 15 minutter. La de avkjøles på stekebrettet i noen minutter før du flytter dem over på en rist.

 

 

 

Nyhetsbrev_påmelding_392x200.jpg

 

7. Når de er avkjølt kan du dekorere med melis, non-stop eller hva du nå ønsker.

 

Oppbevares i boks med tett lokk. Kan også fryses. 

 

Skriv ut oppskriften

Kjøp produktene

Orgran egg-erstatning 200g
kr 55,00
Bobs red mill tapioca mel 500g
kr 87,00
Superfruit mørk agavesirup 250g økologisk
kr 60,00
Rømer lyst rørsukker 500g økologisk
kr 66,00
brecht ingefær malt 25g økologisk
kr 55,00
Brecht sort pepper malt 40g økologisk
kr 63,00
Brecht kardemomme malt 30g økologisk
kr 71,00
Brecht nellik malt 35g økologisk
kr 63,00
Doves farm glutenfri bakepulver 130g
kr 28,00
Rapunzel havsalt fint 500g
kr 26,00
Funksjonell mat sukrin melis 400g
kr 60,00
Sweet switch confetti 20g
kr 23,00