Oppskrifter

Frokostkjeks med mørk sjokolade

 

Hvem sier at kjeks ikke kan være frokostmat? Med disse superenkle frokostkjeksene fra Malin Ekstrøm får du en deilig smakskombinasjon av havre, mandler, bringebær og mørk sjokolade.

 

En barnevennlig frokost, som også er perfekt til søndagsturen på fjellet! 

Oppskrift

Ca. 40 stk 

 

Topping

  • 80 gram mørk sjokolade
  • Valgfritt: Knust pistasj, frysetørkede bær. Drysses over smeltet sjokoladen.

 

Untitled design (15).png

 

Fremgangsmåte

Ovnen forvarmes til 175°C varmluft.

 

Ha bananene i en blender og sett i gang til de er most. Bananene er bindemiddelet i oppskriften.

 

Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle (unntatt bringebærene). Så folder du inn bananene og deretter de frysetørkede bringebærene.

 

På en eller to kledde stekebrett former du ca 40 sirkler av deigen.

 

Stek i ovnen i 12 - 15 minutter til de er gyldenbrune.

 

La kjeksene avkjøles på en rist.

 

Smelt sjokolade i vannbad og dypp avkjølte kjeks i. Om du lager for barn kan det være at 80% sjokolade er litt for bittert, så bytt gjerne ut med en annen sjokolade om ønskelig. Strø over ønsket topping og sett i kjøleskapet til sjokoladen stivner.

 

 

Bilder & oppskrift fra samarbeidspartneren vår: Malin Ekstrøm

Instagram: @malin.ekstrom

Skriv ut oppskriften

Kjøp produktene

Holli mølle store havregryn 700g økologisk
kr 36,00
Funksjonell fettredusert mandelmel (ikke øko) 400g
kr 109,00
Suma kokosmasse 125g økologisk
kr 23,00
Cosmoveda kaldpresset kokosolje 550ml økologisk
kr 119,00
Brecht ceylon kanel malt 27g økologisk
kr 55,00
Nielsen massey madagaskar vanilje ekstrakt 60ml
kr 191,00
Økosjokolade kokosblomstsukker finmalt 400g økologisk
kr 135,00
Bio king frysetørket blåbær 40g
kr 79,00
bio king frysetørkede jordbær 40g
kr 101,00
Seed and bean vill & økologisk mørk sjokolade 80% kakao 75g
kr 63,00