Oppskrifter

Energikuler med pistasj og kakao

 

Ute etter en sunnere godbit? Disse kakao-pistasjenergikulene er naturlig søtet av dadler og fulle av næring.

 

De lager seg (nesten) selv og kan godt fryses, så lag noen porsjoner ekstra så du har noen på lur til sommerfjellturene og når du trenger litt ekstra energi.

Ingredienser

Til ca. 15 energikuler

Tid: 15 minutter

 

 

Topping:

 

 

Fremgangsmåte 

Ha dadlene i en skål og fyll med varmt vann. Vent ca. 10 minutter og tøm ut vannet.

 

Kjør alle ingrediensene i en blender og puls til du får ønskelig konsistens. Vi syntes det er kjempegodt når nøttene ikke er helt finmalte, for da blir kulene litt ekstra "crunchy"!

 

Tips: Vi har brukt ganske mørk kakao som gir enda mørkere farge på kulene! Om du bruker lysere kakaopulver kan du tilsette litt svart konditorfarge om du ønsker lik farge som på bildet.

 

Når alt er blitt en ball, ruller du ut i ca. 15 kuler. Rull i ønsket topping - raspet mørk sjokolade og pistasjnøtter er knallgodt.

 

Tips: Om du ruller i kakaopulver kan det bli ganske bittert - så sørg for at du liker denne smaken om du gjør dette. Bruk gjerne melkesjokolade eller lysere mørk sjokolade om kulene er til barn.

 

Nyt umiddelbart eller oppbevar i lufttett boks i kjøleskapet.

 

Kan også fryses i noen måneder.

Skriv ut oppskriften

Kjøp produktene

Suma dadler 250g økologisk
kr 60,00
Suma kokosmasse 125g økologisk
kr 23,00
Green & black kakaopulver 125g økologisk
kr 50,00
Maldon havsalt flak 250g
kr 60,00
Nielsen massey madagaskar vanilje ekstrakt 60ml
kr 191,00
Vivani mørk sjokolade 75% mørk sjokolade 80g økologisk
kr 44,00