Oppskrifter

"Cheesy" grønnkålchips

Næringsgjær gjør grønnkålchips ekstra god, den har en ostelignende smak og passer perfekt som topping på kålchips, men også i supper, frokostblandinger, salater og til panering.

Ingredienser

Grønnkål 

2 ss kaldpresset olivenolje

3 ts næringsgjær 

1 ts hvitløkspulver

1/4 ts chilipulver 

1/2 ts løkpulver

1/2 ts himalayasalt 

 

Fremgangsmåte

Start med å skylle grønnkålen godt. Riv av passelige biter av stilken. Legg bladene over i en bolle. 

Hell over olivenolje og kna oljen godt inn i bladene. Blad sammen krydderet og næringsgjæren og kna det godt sammen med grønnkålen. Legg grønnkål bladene utover et stekebrett med bakepapir. 

 

Stekes på 150 grader på varmluft i 10-12 minutter. Snu brettet en gang underveis så de blir jevnt stekt. 

 

La chipsen avkjøles på rist så de blir helt sprø. Nytes straks!

Skriv ut oppskriften
Pukka:https://www.kinsarvik.no/marigold
Pukka:Marigold