Oppskrifter

Rå bringebær-ostekake | Vegansk | Glutenfri

 

En rå vegansk bringebær-ostekake som er sunn, fri for egg, gluten, meieriprodukter, soya og raffinert sukker, MEN som smaker "sykt" godt!

 

Kontrasten mellom teksturene, den kasende mandelbunnen og den silkemyke bringebær-/cashewkremfyllingen er perfekt sammen. 

 

Kaken er frisk og passer kjempefint til spesielle dager som morsdag eller på en varm sommerdag.

 

Ingredienser

 

// Eggfri // Glutenfri // Meierifri // Soyafri // Raffinert sukkerfri //

 

En kake

 

Mandelbunn: 

 

Bringebær cashewost-fyll:

 

Topping ideér:

 

Uten navn 2_2.png

 

Slik gjør du

 

1.Bløtlegg cashewnøttene i minst 2 timer.

 

Gjør klar bunnen:

2. Ha ingrediensene i en blender og kjør til du får en grov blanding.

Tips: la det være igjen noen småbiter - den skal ikke være helt glatt.

 

3. Ha blandingen i en kakeform og press ned med fingrene for å presse den jevnt utover bunnen.

 

 

Gjør klar bringebær-/cashewost-fyllet:

4. Skyll cashewnøttene i kaldt vann og ha i en blender med resten av ingrediensene til fyllet. Kjør til du får en jevn og kremaktig konsistens. Skrap ned sidene etter behov. 

 

Tips: Smak og juster. Tilsett mer sitronsaft om den er for søt, eller mer lønnesirup om den ikke er søt nok.

 

5. Hell over bunnen og sett inn i  fryseren. Vent til kaken har stivnet før du topper med ev. bringebærsyltetøy, kokosmasse eller hva du ønsker.

 

 

Server: 

6. Når du er klar til å servere setter du kaken i romtemperatur i ca. 10-15 minutter. Rester kan fryses i opptil 2 uker.

 

Nyt!

 

 

Nyhetsbrev_påmelding_392x200.jpg

Skriv ut oppskriften

Kjøp produktene

Suma mandler 125g økologisk
kr 60,00
Kjartans bringebærhonning 350g
kr 111,00
Soma kokossirup 180g
kr 100,00
Superfruit mørk agavesirup 250g økologisk
kr 60,00
Maldon havsalt flak 250g
kr 60,00
Suma cashewnøtter 250g økologisk
kr 103,00
St. dalfour bringebærsyltetøy 284g uten tilsatt sukker
kr 54,00
Rømer kokosmasse 250g økologisk
kr 55,00