Oppskrifter

Bakt polenta chips med hvit misosalsa

Lag bakt polenta-chips med en deilig osteaktig smak, perfekt som forrett, siderett eller som enkel snacks. Serveres med en deilig misosalsa. 

18-22 chips

Polenta chips 
500 ml vann 
100 gr polenta
2 ss næringsgjær
En klype oregano 
1 ss Kaldpresset olivenolje
En klype havsalt 

Misosalsa
1/2 ss søt hvit miso 
1 ss kaldpresset olivenolje 
Lime, skallet
10 cherry tomater
1/2 vårløk, finhakket 
1/2 rød chili, finhakket
En klype havsalt 

Fremgangsmåte
Chips: Hell vannet i en panne og kok opp. Tilsett polentaen litt etter litt mens du hele tiden visper til du har en myke paste! Fortsett å vispe til polentaen har tyknet, dette tar ca. 7 minutter. rør inn tamari, ernæringsgjær og oregano. 

Dekk en 10 cm firkantet beholder med plastfolie, og smør plastfolien med en dråpe olivenolje. La polentaen avkjøle i noen minutter, og hell deretter polentaen over i beholder og smør den utover. Dekk og la blandingen avkjøle i minst 20 minutter. 

Vend polentablokken ut av beholderen og fjern plastenfolien. Kutt chips 5-6 cm lang og 1 cm bred. 

Forvarm ovnen til 190 grader. Dekk en plate med bakepapir og hell over litt olivenolje. Rull polenta-chipsen i oljen og strø over litt havsalt. Stekes i 25-30 minutter til de er gyldne. Snu dem en gang i løpet av steketiden. 

Salsa: Rør miso, olivenolje og limeskall sammen i en bolle for å lage en dressing. Bland de sammen reste nav ingrediensene og bland godt. 

La salsaen stå og hvile minst en time før servering for å la smakene sette seg. 

 

Skriv ut oppskriften
Pukka:http://www.kinsarvik.no/clearspring
Pukka:Clearspring