Oppskrifter

Årets julekake

Hva er bedre enn fersk julekake-skive med brunost? Denne oppskriften fra Bettina Kojan gir to mellomstore saftige julekaker!

Ingredienser:

500 g hvetemel
300 g mandelmelk
60 g Sukrin gold
1 ts tørr gjær
20 g akasiehonning
1 ts nellik
2 ts kanel
2 ts kardemomme
75 g smøremyk rapskokossmør
50 g rosiner
50 g tranebær

 

Julekake_1042x694.png

 

Fremgangsmåte:

 

Bland rosiner og tranebær i en skål med lunket vann. 

 

I en annen bolle, bland alle tørre ingrediensene. Ha i melk og honning. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter til å blande alt sammen. Hvis deigen er klissete kan du tilsette mer mel.

 

Tilsett smør og elt til alt smøret er godt blander inn.

 

Hell vannet av rosinene og tranebærene, klem ut alt overflødig vann og bland inn i deigen. Pass på så de ikke blir most.

 

Dekk bollen med plast og sett et lunt sted i ca. en time til deigen blir dobbelt så stor. 

 

Ha litt mel på benken, del deigen i to, kna hver del lett et par ganger med hendene, form to runde boller og dekk til med et kjøkkenhåndkle. La de hvile i en time.

 

På bakepapirkledd stekeplate former du deigen slik du ønsker.

 

Pensle med egg eller melk, og lag 3 snitt med en skarp kniv ca. 1 cm dype i deigen.

 

Stek i ovnen (175 grader) på nederste rille i ca. 20-25 min. Kaken skal være lett gyldenbrun på toppen.

 

La kaken kjøles ned og server med fersk brunost eller et tykt lag med smør.

 

Oppbevar i plast i kjøleskap, ellers kan det fint fryses.

 

 

 

Bilder og oppskrift fra samarbeidspartneren vår - Bettina Kojan.

Skriv ut oppskriften