Tips og triks

4 «gjør-det-selv» ansiktsmasker til ulike hudtyper

 

Hva er vel bedre enn å slappe av med en ansiktsmaske etter en hektisk dag på jobb eller sammen med noen venninner?

 

Uansett hudtype har vi en oppskrift for deg, og best av alt er at du bare trenger tre ingredienser til strålende hud!

Finn riktig ansiktsmaske for din hudtype:
 

 

 

 DIY_ansiktsmasker_blogg_header.png

Fuktighetsgivende maske for tørr hud

Sliter du med tørr hud som dagkremen ikke tar knekken på? På denne tiden av året er det lett for at huden blir ekstra tørr, men denne ansiktsmasken gir huden en skikkelig fuktighets-boost!
 
Du trenger:

 

Virketid: 15 minutter
 
Hvorfor virker det?
Du har sikkert hørt at avokado er full av sunt fett, men den er også en ideell ingrediens i ansiktsmasker! Ettersom avokado er full av ultra-nærende oljer, hjelper den med å forbedre ujevnheter og gjør huden glatt.
 
Tips: har du ikke avokado i hus, kan du erstatte med 3 ss melk.
 
Honning er en viktig ingrediens i fuktighetskremer fordi den hjelper huden med å beholde fuktighet uten at den føles fet.
 
Og siste ingrediens er kanskje viktigst i denne ansiktsmasken. Havre har helbredende og fuktighetsgivende egenskaper. Det er fantastisk og næringsrikt, samtidig som det beroliger huden.
 
 
 
DIY_ansiktsmasker_blogg_header2.png

For ujevn hudtone og -overflate

Er du ute etter superglatt og smidig hud trenger du ikke dyre ansiktsbehandlinger og masker. Det er bare tre ingredienser mellom deg og glatt hud!
 
Du trenger:

 

Virketid: 15 minutter

 
Hvorfor virker det?
Yoghurt er full av melkesyre, noe som gjør en synlig forskjell i huden. Syren løfter bort døde overflateceller og avdekker et nytt hudlag med mer glans og glatt overflate.

Honning hjelper huden med å beholde fuktighet uten at den føles fet. I tillegg hjelper honning med å holde huden elastisk.
 
Du tenker kanskje at gurkemeie passer best på kjøkkenet, men hør her, gurkemeie er strålende for å bekjempe pigmentering av huden. Hvis du f.eks. har vært ute i solen litt for lenge, kommer gurkemeien til å ha stor effekt på å jevne hudtonen din.DIY_ansiktsmasker_blogg_header3.png

Mot akne og urenheter

 
Er du plaget av irritert hud med akne eller røde flekker? Denne ansiktsmasken hjelper med å bekjempe infeksjoner, samtidig som den jevner hudtonen.
 
Du trenger:
 
Virketid: 10 - 15 minutter
 
Hvorfor virker det? 
Som skrevet over, så gir honning fuktighet uten at huden kjennes fet. For denne masken anbefaler vi å bruke manukahonning, som er full av helbredende og bakteriehemmende egenskaper.
 
Gurkemeie er ikke bare til gryteretter eller te - det er faktisk strålende for å redusere rødhet. Gurkemeie er anti-inflammatorisk og antibakterielt.
 
Dead Sea salt bidrar til å rense, redusere betennelse og infeksjon. Men husk, bittelitt når langt, så du må ikke bruke mye for å få effekt!
 


DIY_ansiktsmasker_blogg_header4.png

Mot store, synlige porer

 
Er du på jakt etter en ansiktsmaske som hjelper med å skjule porene dine? Det er faktisk ikke en ekte måte å “lukke de opp” på (til tross for det du hører), men denne oppskriften hjelper med å minimere dem.

Du trenger:
  • 1 eggehvite
  • 1 ss honning
  • En liten skvis sitronsaft
 
Virketid: 5 - 10 minutter
 
Hvorfor virker det?
Både eggehvite og sitronsaft har klare samlende egenskaper som vil stramme huden og gjøre synlige porer mye mindre åpenbare. I tillegg er honning viktig for å øke hudens fuktighetsnivå og for å gi smidighet.
 
Dette er våre “go-to” før-foundation ansiktsmaske!
Skriv ut tips og triks

Kjøp produktene

Dr. organic dødehavsalt badesalt 1kg
kr 119,00
Comvita manukahonning umf 10+ 250g
kr 799,00
Biogan gurkemeie 200g økologisk
kr 103,00
Holli mølle havre klipt/steelcut 1kg
kr 47,00
Allos vill honning 500gr økologisk
kr 167,00