Psyllium frøskeller til glutenfri baking og matlaging.
FiberHusk inneholder psylliumfrøskall. Det har vist seg at de geledannende fibrene i psyllium i stor utstrekning har de samme egenskapene som gluten når man baker.
Takket være det høye kostfiberinnholdet (85%) har FiberHusk evnen til å suge opp væske samt svelle. Dette gir en geleaktig konsistens som binder deigen sammen.
Deigen får en mer normal konsistens som gjør den lettere å jobbe med. Den blir mindre klissete og ikke minst enklere å kjevle ut.
FiberHusk er helt smak- og luktfri. Den vises heller ikke i det ferdigbakte produktet. Derfor fungerer FiberHusk også utmerket i bakepulverdeiger, myke kaker, småkaker og i kjeks.
På grunn av det høye fiberinnholdet er FiberHusk også et svært godt fibertilskudd. Den kan med fordel brukes som fibertilskudd når man baker vanlig, ikke-glutenfritt brød. Ved baking av f.eks. grovt brød gir fiberHusk et saftigere og mindre smuldrete brød. Dette er takket være evnen til å suge opp væske samt binde sammen brødet.