Bjæst original 270 tab

Bjæst original 270 tab

Bjæst original næringsgjær 270tab
Varenr.
7317291260024

BJÆST

Lager
Under 10 på lager
Pris3
kr 119,00
Pris
kr 119,00
Allergen1:Nei
Allergen2:Nei
Allergen3:Nei
Allergen4:Nei
Næringsinformasjon:
Anbefalt bruk: 2 tabletter 3 ganger daglig.

Innhold pr. døgndose (6 tabletter).
Vitamin B1 3mg
Vitamin B2 0,6mg
Niacin 6mg
Vitamin B6 60µg
Pantotensyre 0,24mg
Biotin 1,8µg
Folsyre 18µg
Inositol 3,9mg
PABA 30µg
Kolin 4,3mg

Dette produktet er et kosttilskudd og skal ikke erstatte et variert kosthold.
Daglig inntak bør ikke overskride anbefalt dosering. Oppbevares utilgjengelig for barn.
Pr.
stk

Kvantumsrabatt

Loading...
Naturlige B-vitaminer

B-vitaminer er en gruppe vannoppløselige vitaminer, som vanligvis finnes i maten vår. Generelt kan B-vitaminene starte stoffskiftet og er derfor livsviktig. Men hvordan får vi disse viktige vitaminer? Selvfølgelig, ved å velge en vitaminrik diett, helst kombinert med et godt kosttilskudd. Siden gammel tid har mennesket brukt gjær, men først og fremst som bakervarer, samt for øl og vinproduksjon. I dag vet vi at gjær også er en stor kilde til B-vitaminer.

Hva er gjær?
Gjær en slags svamp sammensatt av mikroskopisk små celler, svampene har evnen til å gjære karbohydrater slik at alkohol og karbondioksid dannes. Disse brukes til å lage vin og ølproduksjon. Vin gjær sitter i skallet av druene, og det finnes flere forskjellige typer vin gjær som i sin tur gir sin spesielle vinsmaking. Öljäst har en spesielt kraftig gjæringsevne, som pleide å være det som pleide å være etter ølfastet til bakt brød. Opprinnelig er ølgær og brødgjær omtrent det samme. I dag produseres ølgjær og brødgær enkeltvis. Men alle gjærsorter har ikke det samme høye innholdet av B-vitaminer. Høyeste innhold har ernæringsfysiologen. Til Bjäst har vi også valgt en spesiell rase næringsgjær, saccharomyces cerevisiae. Denne rasen er valgt på grunn av. dens fine sammensetning av proteiner og dets evne til naturlig å generere høye vitaminnivåer.

Prosessen
Hvordan skjer det når små gjærceller blir Bjäst? Vel, alt starter med at levende gjærceller blandes sammen med en optimal ernæringsmessig løsning i en beholder. Under kontrollerte forhold med tilgang til ren luft og ved riktig temperatur vokser den stadig mer. Når den vokser, flyttes blandingen til en større beholder. Til slutt pumpes blandingen ut og cellene blir drept ved å åpne cellene, som dermed ikke kan «vokse» mer. Blandingen helles deretter i en separator hvor vannet separeres. Nå har vi en våt, men sentrifugert puré bestående av åpne drepte gjærceller. Rensingen blir så endelig tørket under forsiktig varme og vakuumsuging. Dette gjøres ved å dele pureen på en spinnende varm tromme med suging. Når gjæren er tørket, skraver den forsiktig av trommelen og pakker den straks.

Viktig å vite
Vi får ofte spørsmål om Bjäst kan gjære. Svaret er nei, gjærcellene er helt drept og har mistet sin gjæringsevne. Bearing kan derfor ikke brukes som fermentor.
Næringsinnhold per 100 g

  Andre har også kjøpt

  Probioform 2 L
  Probioform 2l
  kr 549,00
  Bioform kelp 90 kap
  Bioform kelp 90kap
  kr 149,00
  Bjæst flokker 160g
  Bjæst flak næringsgjær 160g
  kr 119,00
  Bjæst b12 120 tab
  Bjæst b12 120 tab
  kr 119,00
  Femarelle unstoppable 56 kap
  Femarelle unstoppable 60+ 56kap
  kr 395,00
  Goodlife glutenmel 1 kg
  Goodlife glutenmel 1 kg
  kr 119,00